Sastojci
· 250 gr. cokoladnih keksica
· 155 gr. otopljenog putera
· 400 gr. mlijecene cokolade s ljesnjacima
· 1 konzerva slatkog kondenzovanog mlijeka (395gr.)
· 200 gr. kuhinjske cokolade
· 1 zlicica ulja
Priprema
Prvo pospricajte pleh za kolac a zatim ga oblozite sa papirom za pecenje.
Sameljite cokoladne keksice i unutra dodajte otopljeni maslac.
Dobro promijesajte sve zajedno a zatim stavite u pleh i ravnomjerno rasporedite. Ostavite u fridz.
Cokoladu od ljesnjaka grubo isjecite sa nozem.
U malo vecu serpicu istresite slatko kondenzovano mlijeko a zatim dodajte cokoladu.
Stavite na pec da se sve zajedno kuha na srednjoj temperaturi neprestano mijesajuci.
Kada se sve istopi istresite masu u pleh sa mljevenim keksima.Stavite ponovo u fridz.
U drugu serpicu otopite cokoladu za kuhanje i zlicu ulja.
Istopljenu cokoladu premazite preko kolaca.
Posluživanje
Ako nemate cokolade od ljesnjaka upotrijebite 400gr. mlijecene cokolade i 100gr. grubo sjeckanih ljesnjaka.
Takoder mozete miksati cokolade pola-pola.Pleh je 20cmx30cm.
Dobro je da stavite pek papir preko pleha posto onda samo izvadite citav kolac i lakse je za rezati.OVDJE PAZITE KOD KONDENZOVANOG MLIJEKA...MLIJEKO MORA BITI JAKO,JAKO GUSTO..
KAO STO VIDIM KVALITETA KONDENZOVANOG MLIJEKA NIJE ISTA KAO KOD NAS,
POSTO SAM CULA DA JE NASE VODENASTO I ZBOG TOGA VAM SE KREMA NECE STRVDNUTI...
http://www.coolinarika.com/
Nema komentara:
Objavi komentar