Vrijeme pripreme: 60 minuta
Sastojci:
- 1 kafena kašika instant kafe
- 75 g brašna
- 60 g putera
- 2 jaja
- 50 g putera
- 150 ml vode
- 300 ml slatke pavlake
- 90 g šećera u prahu
- 1 kafena kašika cimeta
- 2 kašike vode
U šerpu stavimo 150 ml vode i puter. Kada se rastopi dodamo brašno i mješamo dok se tijesto ne počne odvajati od šerpe. Tijesto mutimo mikserom i dodamo dva jaja. Tijestom napunimo kuharski špric i na nauljenoj tepsiji formiramo eklere. Pečemo 25 minuta na 200 stepeni. Za vrijeme pečenja ne otvaramo rernu. Preostali puter istopimo na pari. Dodamo šećer u prahu, kafu i dvije kašike vode. Kada se smjesa sjedini, sklonimo sa šporeta i ostavimo da se ohladi. Mikserom izmutimo slatku pavlaku. Eklere sječemo na pola. Špric napunimo šlagom i punimo donje dijelove eklera. Filovane eklere poprskamo cimetom i zatvorimo eklere gornjim dijelovima. Svaki ekler gornjom površinom uvaljamo u preliv od kafe. Prijatno
Nema komentara:
Objavi komentar