- 1,25 l. slatke pavlake(statkog vrhnja za šlag),zaslađenog
- 2 kesica šlag fixa
- 200 g. puslica
- 300 g. mliječne čokolade za kuvanje
- 200 g. krokanta
- 5-6 kašika ruma.
Priprema:
Slatku pavlaku (slat.vrhnje) umutite sa šlag fixom. Čim počne da se zgušnjava, gotovo je. Puslice izdrobite rukom na krupnije,a čokoladu krupno izrendajte. U izmućenu masu od slatke pavlake dodajte krupno izdrobljene puslice,rend.čokoladu,krokant i rum. Sve dobro promešajte kašikom.Okrugli kalup za torte (26 cm.Q),oblozite aluminijumskom folijom,sipajte masu,poravnajte,i stavite u zamrzivač da se dobro ohladi(najbolje preko noći,u receptu pise 36h.ali ja sam manje..)
Tortu dobro ohlađenu izavdite iz zamrzivača,sačekajte 10-tak min.(bas kao sladoled)i tek onda rezati oštrim nozem. Sjecite u trougao (kao tortu),svaki komad ukrasite sa malo umućenog šlaga, rendanom čokoladom,i po jednim manjim baiserom(puslicom).
Izvor: coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar