Sastojci:
- 3 jaja
- 150 g maslaca
- 200 g šećera
- 100 g čokolade
- 120 g badema
- 1 žličica naribane korice limuna
- 120 g lješnjaka
- 150 g šećera
Za šlag:
- 500 ml vrhnja za šlag
- 2 vrećice Šlagfixa
Za čokoladnu glazuru:
- 100 g čokolade za kuhanje
- Bjelanjke odvojite od žumanjaka, a od bjelanjaka istucite čvrsti snijeg. Maslac i šećer pjenasto izmiješajte električnim miješalicom. Umiješajte žumanjke i sve dobro izmiješajte.
- Dodajte naribanu čokoladu, oguljene i grubo mljevene bademe, limunovu koricu te na kraju umiješajte snijeg od bjelanjaka.Smjesu izlijte u namašćen kalup za tortu (promjera 21 cm) i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 60 minuta.
- Lješnjake popecite u teflon tavi. Ogulite ih, a zatim grubo sameljite.
- Šećer zagrijavajte uz miješanje dok ne dobijete svijetli karamel.
- U njega umiješajte lješnjake i izlijte na papir za pečenje. Smjesu ostavite da se stvrdne i potpuno ohladi. Stvrdnutu masu izlomite i grubo usitnite u mužaru ili električnoj sjeckalici.
- U vrhnje za šlag umiješajte šlag fix i miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete čvrsti šlag.
- U njega umiješajte smrvljeni šećer s lješnjakom i rasporedite preko ohlađenog tijesta. Šlag prelijte čokoladnom glazurom ili ga jednostavno njome prošarajte.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar