POCETNA STRANICA

petak

Čarobni kolač



Sastojci:


PODLOGA:
čokoladni keks(oreo ili moto): 400g
maslac, sobne temperature: 150 g

KREMA I:
vrhnje za šlag: 150 ml
krem sir: 350 g
šećer: 100 g
vanilin šećer: 2 vrećice

KREMA II:
mlijeko: 600 ml
puding od čokolade: 2 vrećice
šećer: 100 g
čokolada za kuhanje: 100 g
vrhnje za šlag: 200 ml

GLAZURA:
želatina: 1 ½ list
čokolada za kuhanje: 150 g
vrhnje za šlag: 185 ml


Priprema:


Za podlogu: Čokoladni keks samljeti i dobro izmiješati s maslacem. Duboki lim veličine 27 x 20 cm namazati maslacem. Mješavinu keksa i maslaca raspodijeliti po limu, fino izravnati i žlicom ispritiskati. Staviti u hladnjak da se podloga stegne.

Za kremu I: Vrhnje za šlag čvrsto izraditi i staviti u hladnjak do upotrebe. Krem sir zajedno sa šećerom i vanilin šećerom kremasto mikserom izraditi, 3 – 4 minute, odnosno dok se šećer ne otopi. U sir umiješati šlag (metlicom za snijeg ili žlicom), raspodijeliti po podlozi, izravnati i staviti u hladnjak.


Za kremu II: Čokoladu za kuhanje sitno narezati. Puding od čokolade zajedno sa šećerom izmiješati. Polako dodavati 150 ml mlijeka i dobro, bez grudica izraditi. Preostali dio mlijeka (450 ml) zakuhati. Skloniti sa štednjaka, temperaturu smanjiti, umiješati mješavinu pudinga, zatim vratiti na štednjak i miješajući kuhati na laganoj temperaturi oko 2 minute. Skloniti sa štednjaka, dodati čokoladu i miješati sve dok se čokolada ne otopi. Zatim puding prekriti (direktno na površinu) prozirnom folijom i lonac staviti u hladnu vodu da se ohladi.




Vrhnje za šlag mikserom čvrsto izraditi i staviti u hladnjak do upotrebe. Hladan puding dobro izmiješati, dodati šlag i metlicom za snijeg ili žlicom umiješati (smjesu podizati od dolje prema gore). Premazati preko kreme I, fino izravnati i staviti u hladnjak oko 2 sata da se stegne. Zatim preliti glazurom.




Za glazuru: Želatinu u hladnoj vodi namočiti. Čokoladu sitno narezati. Vrhnje za šlag na štednjaku zagrijati (ne smije zakuhati). Skloniti sa štednjaka, dodati čokoladu i miješati sve dok se čokolada ne otopi. Zatim želatinu ocijediti, dodati u mješavinu čokolade i vrhnja te miješati dok se ne otopi. Ostaviti sa strane da se malo ohladi (3 – 4 minute). Zatim glazuru izliti na sredinu kolača i naginjanjem lima razliti glazuru po kolaču. Kolač ostaviti preko noći u hladnjaku. Kolač rezati vrućim nožem na kocke.

Izvor: www.ljiljananieder.com/

Nema komentara:

Objavi komentar

Ads Inside Post

Subscribe