Sastojci:
BISKVIT
✦ 5 dag margarina
✦ 3 jaja
✦ 12 dag šećera
✦ 4 dag škroba
✦ 4 dag brašna
✦ 2 žlice praška za pecivo
✦ 5 dag tamne čokolade (otopljene)
KREMA
✦ 3 lista želatine
✦ 10 dag kremastog sira
✦ 25 dag nemasnog kravljeg sira
✦ 7 dag šećera
✦ 5 ml sirupa od mente (može i liker)
✦ 2,5 dl slatkog vrhnja
Priprema:
Za biskvit napravite – zamijesite od navedenih sastojaka tijesto, te ga ostavite pola sata da se odmori. Nakon toga ga razvaljajte i nanesite na namašćeni lim. Pecite oko 25 minuta na 170ºC. Za kremu namočite želatinu u hladnu vodu da nabubri. Dobro promiješajte obje vrste sira i šećera sa sirupom od mente. Želatinu dobro ocijedite i otopite s malo kreme od sira na pari, potom umiješajte u glavninu kreme od sira. Čvrsto istucite slatko vrhnje i lagano umiješajte u kremu. Kremu nanesite na biskvit i stavite kolač u frižider da se stisne i ohladi.
Izvor:www.gospodarski.hr
Nema komentara:
Objavi komentar