POCETNA STRANICA

ponedjeljak

Kraljevska šarlota





Sastojci:

Za biskvit:

-8 jaja

-140 g šećera

-120 g Pšeničnog oštrog brašna tip 400

-1 Prašak za pecivo

Za premaz biskvita:

-300 g Džema marelica

Za kremu:

-3 jaja

-150 g šećera

-1 Vanilin šećer

-100 g maslaca

-2 vrećice Želatine

-100 ml hladne vode

-350 g krem sira

-200 ml slatkog vrhnja

-1 limenka Kompota od marelica




PRIPREMA:

Za biskvit:

U veću posudu stavite jaja, šećer i dobro izmiješajte električnom miješalicom.

Brašno pomiješajte s praškom za pecivo i žlicom postepeno umiješajte u jaja.

Dva lima za pečenje (40×31 cm) obložite papirom za pečenje i u njih ravnomjerno rasporedite smjesu.

Pecite 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C.

Pečene biskvite zarolajte u papir za pečenje i pustite da se ohladi 20-30 minuta. Odmotajte biskvite, premažite ih džemom, ponovo zarolajte u papir i stavite u hladnjak najmanje 2 sata.

Ohlađene rolade narežite na kolutove debljine do 1 cm.

Okruglu zdjelu promjera 22 cm obložite prianjajućom folijom i u nju u krug posložite ¾ narezane rolade.

Kremu ulijte u posudu s roladom. Na kremu posložite ocijeđene marelice iz kompota, a na marelice preostalu roladu.

Šarlotu stavite u hladnjak na nekoliko sati da se krema dobro stisne.



Za kremu:

U posudu stavite 3 žumanjka, šećer, vanilin šećer i na pari kuhajte 4-5 minuta neprekidno miješajući.

Dodajte maslac i lagano miješajući kuhajte još nekoliko minuta i uklonite s pare.

Želatinu pomiješajte s vodom i pustite da odstoji 5 minuta. Želatinu lagano zagrijavajte na vatri da se otopi pa ju umiješajte u jaja.

Krem sir promiješajte i lagano umiješajte u smjesu.

Slatko vrhnje pomoću električne miješalice istucite u šlag, a bjelanjke istucite u čvrsti snijeg.

U jaja prvo umiješajte šlag, a zatim snijeg od bjelanjaka.




Izvor: www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar

Ads Inside Post

Subscribe