POCETNA STRANICA

utorak

Puslica : Tko joj moze Odoljeti






Sastojci



– za jednu koru – 3 belanca
9 kasika secera
1 kasikica sirceta
Praviti 3 ovakve kore.

za fil
9 zumanaca
150 gr. secera u prahu
100 gr. cokolade za kuvanje, ja volim da stavim Milku, lepsi je ukus fila
250 gr. maslaca ili margarina i jos 2 slaga

Priprema:

Belanca i secer umutiti u jako cvrst sneg pa dodati kasikicu sirceta. Ja secer dodajem odmah, kasiku po kasiku, cim pocnem da mutim belanca. Na prevrnutu tepsiju dimenzija oko 25×30 cm , na koju se stavi papir za pecenje, rasporediti sneg od belanaca. Susiti na 100 stepeni oko 1,5 sat.
Fil

Umutiti zumanca i secer pa kuvati na pari desetak minuta. Dodati cokoladu, dobro izmesati i ostaviti da se ohladi. Penasto umutiti maslac pa ga sjediniti sa hladnim filom.

Filovati ovim redom – kora – cokoladni fil – slag

pa ponoviti postupak, treca kora koja je poslednja se ne filuje.

Umesto cokolade mozete dodati i dve, tri kasike kakao praha, ukus ce isto biti dobar.


Izvor: korisno.net

Nema komentara:

Objavi komentar

Ads Inside Post

Subscribe