POCETNA STRANICA

srijeda

ROĐENDANSKA ORANGE CHRUSH TORTA





Sastojci:


Biskvit:



200 g brašna
130 g šećera
70 g tamne čokolade
70 g maslaca
70 ml mlijeka
70 ml vrele vode
2 žlice kakaa
4 jaja
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo


Krema od naranče:


4 jaja
200 g šećera
100 ml soka od naranče
korica naranče
3 žlice maslaca
0,5 l šlaga
1 vrećica želatine


Žele od naranče:


7 dl soka od naranče (100%)
5 žlica gustina
5 žlica šećera



Priprema:

Odvojiti bjelanjeke od žumanjaka. Otopiti maslac i čokoladu u mikrovalnoj ili na pari. Pomješati zajedno brašno, kakao i pecilni prašak te prosijati. Miksati žutanjke i šećer dok se ne zapjeni. Dodati otopljenu čokoladu i maslac, nakon toga vrelu vodu i mlijeko te pomalo dodavati prosijano brašno, kakao i prašak za pecivo. Kad se smjesa sjedini umiješajte lagano, pjenjačom, snijeg od bjelanjaka. Peći na 180°C nekih 35-45 min. Provjerite čačkalicom da li je biskvit do kraja pečen iznutra. Ostavite ga da se ohladi te poravnajte s gornje strane i prerežite na pola.

Izmiksati jaja i šećer dok se ne zapjene. Dodati sok od naranče i koricu. Na laganoj vatri kuhati dok se ne zgusne. Stalno miješati da ne zagori. Kad se zgusne staviti u hladnu vodu (zajedno s posudom, :-)) da se ohladi pa umiješati miksani šlag i na kraju dodati otopljenu želatinu.

Uzeti oko 1 dcl soka od ukupne količine te u njoj razmutiti gustin. Ostalu količinu staviti na vatru da provrije. Polako sipati gustin te stalno miješati. Dodati šećer. Kuhati oko 4 min te ostaviti da se malo ohladi.


Slaganje torte:

Stavite biskvit u kalup te ga namočite mlijekom. Na njega stavite pola kreme od naranče. Potom pola još mlakog želea. Stavite u hladnjak da se malo ohladi i ponovite postupak. Sve zajedno stavite u hladnjak na oko 3 sata ili najbolje preko noći. Tortu sa strane ukrasite čokoladnim pločicama ili premažite tankim slojem šlaga te napravite još nekoliko zvjezdica na vrhu.


Izvor: www.mytaste.hr

Nema komentara:

Objavi komentar

Ads Inside Post

Subscribe