Sastojci:
- 300 g brašna + 3 kašike
- 11 kašike šećera
- 1/2 praška za pecivo
- 1 kašika meda
- 1 kašika cimeta
- 250 g margarina
- 3 jaja
- 6 dl mleka
- 2 kesice vanilinog šećera
Priprema:
Korak 1
Sjedinite med, prašak za pecivo, cimet, 3 kašike šećera, 250 g brašna, 125 g margarina i 1 dl mleka i zamesite glatko testo.
Korak 2
Testo podelite na dve dela, i svaki deo razvuci u pravugaonik. Na izvrnutom podamazanom plehu u zagrejanoj rerni na 200 stepeni ispecite koru.
Korak 3
Posebno pripremite patišpanj. Umutite 3 žumanca sa 3 kašike šećera. Pa dodajte sneg od belanaca i promešajte. U tepsiji obloženu papirom za pečenje sipajte patišpanj i ispecite ga.
Korak 4
Pripremite Fil; umutite 5 kašike šećera, 3 kašike brašna i 2 vanilina šećera i pomešajte sa malo mleka.
Korak 5
Preostalo mleko kuvajte dok ne proključa pa dodajte pripremljenu smesu i kuvajte dok se ne zgusne uz stalno mešanje. Kada se ohladi fil dodajte preostali margarin i umutite ga mikserom.
Korak 6
Redjate koru od cimeta, fil, koru od žumanaca, fil, koru od cimeta. Dekorišite šecerom u prahu.
Izvor: kulinarskirecepti.info
Korak 1
Sjedinite med, prašak za pecivo, cimet, 3 kašike šećera, 250 g brašna, 125 g margarina i 1 dl mleka i zamesite glatko testo.
Korak 2
Testo podelite na dve dela, i svaki deo razvuci u pravugaonik. Na izvrnutom podamazanom plehu u zagrejanoj rerni na 200 stepeni ispecite koru.
Korak 3
Posebno pripremite patišpanj. Umutite 3 žumanca sa 3 kašike šećera. Pa dodajte sneg od belanaca i promešajte. U tepsiji obloženu papirom za pečenje sipajte patišpanj i ispecite ga.
Korak 4
Pripremite Fil; umutite 5 kašike šećera, 3 kašike brašna i 2 vanilina šećera i pomešajte sa malo mleka.
Korak 5
Preostalo mleko kuvajte dok ne proključa pa dodajte pripremljenu smesu i kuvajte dok se ne zgusne uz stalno mešanje. Kada se ohladi fil dodajte preostali margarin i umutite ga mikserom.
Korak 6
Redjate koru od cimeta, fil, koru od žumanaca, fil, koru od cimeta. Dekorišite šecerom u prahu.
- See more at: http://kulinarskirecepti.info/recipe/cimet-pita/#sthash.U6QT1FJ2.dpufKorak 1
Sjedinite med, prašak za pecivo, cimet, 3 kašike šećera, 250 g brašna, 125 g margarina i 1 dl mleka i zamesite glatko testo.
Korak 2
Testo podelite na dve dela, i svaki deo razvuci u pravugaonik. Na izvrnutom podamazanom plehu u zagrejanoj rerni na 200 stepeni ispecite koru.
Korak 3
Posebno pripremite patišpanj. Umutite 3 žumanca sa 3 kašike šećera. Pa dodajte sneg od belanaca i promešajte. U tepsiji obloženu papirom za pečenje sipajte patišpanj i ispecite ga.
Korak 4
Pripremite Fil; umutite 5 kašike šećera, 3 kašike brašna i 2 vanilina šećera i pomešajte sa malo mleka.
Korak 5
Preostalo mleko kuvajte dok ne proključa pa dodajte pripremljenu smesu i kuvajte dok se ne zgusne uz stalno mešanje. Kada se ohladi fil dodajte preostali margarin i umutite ga mikserom.
Korak 6
Redjate koru od cimeta, fil, koru od žumanaca, fil, koru od cimeta. Dekorišite šecerom u prahu.
- See more at: http://kulinarskirecepti.info/recipe/cimet-pita/#sthash.U6QT1FJ2.dpuf
Nema komentara:
Objavi komentar