- ulje100m
-1 cokolada za kuvanje525g
- secer700g
- jaja12
- seckani orasi300g
- visnje600g
- kisela pavlaka 800g
- zelatin20g
- slatka pavlaka 125ml
Priprema:
Otopiti 50ml ulja sa 200g cokolade. Umutiti 6 belanaca sa 150g secera. Dodati 150 g seckanih oraha i na kraju prohladjenu cokoladu. Na isti nacin napraviti jos 1 koru. Kore peci na 200○C 10min, a zatim jos 30min na 180○C.
Visnje pomesati sa 200g secera, kuvati 15-ak min., a zatim ohladiti. Zumanca pomesati sa 200g secera i skuvati na pari. Zelatin pomesati sa 8 kasika hladne vode i ostaviti da nabubri, a zatim ga zagrejati, pa pomesati sa visnjama i filom od zumanaca, dodati kiselu pavlaku i ostaviti ful u frizider da se malo stegne. Na 1. koru staviti sav fil, pa prekriti 2. korom. Tortu preliti glazurom od cokolade.
U slatku pavlaku dodati cokoladu, pa otopiti na sporetu do pola, a zatim mesati dok se sva cokolada ne otopi i ne dobije kristalni sjaj, pa preliti preko torte.
- Izvor: zena.blic.rs/
Nema komentara:
Objavi komentar