POCETNA STRANICA

ponedjeljak

Čokoladne oblatne

Sastojci:


  • 1 paket velikih oblatni

Fil:

  • 1 l mlijeka
  • 800 gr šećera
  • 120 gr čokolade
  • 200 gr mljevenih oraha
Priprema:

Mlijeko i šećer staviti da kuha na laganoj vatri. Nakon sat vremena laganog kuhanja (tekućina se skoro prepolovila, dodajte čokoladu i orahe). Kuhati na laganoj vatri još 10-ak minuta. Malo ohladiti (treba biti mlako, ne potpuno hladno). Smjesa neće biti jako gusta kada je uklonite s vatre, ali se zgušnjava hlađenjem. Oblatne okrenuti na stranu s većim kockama i premazati filom (samo da popunite praznine). Gotov kolac malo opteretiti da se fil zalijepi za listove oblatne (da se poslije, pri sječenju kolaca ne razdvaja jedna kora od druge).

Nema komentara:

Objavi komentar

Ads Inside Post

Subscribe