- 135 gr želea od narandže, narezan na kockice
- 1 kašika marmelade od narandže
- 125 ml kipuće vode
- 2 jajeta
- 50 gr šećera
- 50 gr brašna
- 200 gr tamne čokolade
Priprema:
- Zagrejte rernu na 180C i nauljite mafin kalupe. Žele iseckajte na komadiće i izmešajte sa marmeladom i kipućom vodom – mešajte dok se žele ne rastopi.
- Smesu uspite u tepsiju u sloju debljine 1cm, pa stavite u frižider da se stegne.
- Da biste napravili biskvit mutite jaja i šećer dok ne dobijete izdašnu smesu.
- Dodajte brašno, pa dobro izmešajte. Rasporedite smesu jednako u 12 mafin kalupa (ili u posebnu tepsiju za keksiće, koja je malo plića od tepsije za mafin kalupe).
- Pecite 10-tak minuta. Izvadite i ostavite da se ohladi.
- Čokoladu otopite na pari, pa prelijte preko želea i biskvita. Biskvit i žele možete ostaviti u mafin kalupima ili ih poredati na tepsiju obloženu paprom za pečenje pre prelivanja čokoladom.
- Ostavite da se stegnu. Možete ih pre toga posuti u ukrasnim mrvicama, usitnjenim orašastim plodovima i sličnim ukrasima.
Izvor: onlinekuhinja.com.
Nema komentara:
Objavi komentar