Kora:
- 18 belanaca
- 18 kašika šećera
- 24 kašika mlevenih lešnika
- 3 kašike brašna
- 6 kašika kakaa
Fil:
- 18 žumanca
- 250 g šećera u prahu
- 2 margarina
- 100 g topljene čokolade
- 100g mleveniih lešnika
- 2 kašičice kafe
- 400 ml slatke pavlake
Glazura:
- 300 ml slatke pavlake
- 300 g čokolade
Priprema:
Fil: Umutiti 18 žumanaca i 250 g šećera u prahu i staviti fil da se kuva na pari. Skuvani fil ohladiti i dodati u umućena 2 margarina. Dobro sjediniti fil i margarin. Fil podeliti na tri dela: u 1. dodati 100 g otopljene cokolade, u 2. dodati 100 g seckanog lešnika, u 3. dodati 2 kašićice kafe. Umutiti 400 ml slatke pavlake.
Filovanje: Na prvu koru naneti fil sa čokoladom, pa preko njega polovinu slatke pavlake, pa druga kora, pa fil sa lešnikom, pa druga polovina slatke pavlake, pa treća kora i na nju staviti fil sa kafom. Glazura - Ganache krem: slatku pavlaku zagrejati do vrenja pa u nju umesati čokoladu i mešati dok se ne sjedine, ohladiti i naneti na tortu!
Izvor: www.oklagija.rs
Nema komentara:
Objavi komentar