Sastojci za biskvit:
- 4 bjelanjka
- 8 žlica šećera
- 5 žlica mljevenih oraha
- 2 žlice brašna
- 1/2 praška za pecivo
Fil 1:
- 4 žumanjka
- 100 g šećera
- 200 g margarina
- 40 g čokolade za kuhanje
- 250 g mljevene plazme (ili nekog drugog keksa)
- oko 150 ml soka od naranče
Fil 2:
- 350 ml vrhnja za šlag
- 200 g sitno sjeckanog keksa “Domaćica”
- 5 g instant želatine fix
Krema:
- 200 ml mlijeka
- 60 g čokolade za kuhanje
- 125 g šlag pjene/prah
- Dekoracija: šlag pjena, krema ili vrhnje za šlag
Biskvit: Umutiti bjelanjke i šećer u čvrst snijeg. Dodati mljevene orahe, brašno i prašak za pecivo, i staviti u kalup obložen papirom za pečenje. Peći na 180 ºC. Pečen biskvit ostaviti da se ohladi, pa odstraniti papir za pečenje.
Fil 1: Na pari umutiti žumanjke i šećer, pa dodati čokoladu. Kad se čokolada otopi, maknuti sa vatre i dodati margarin. Dobro pomiješati i ostaviti da se hladi. Pomiješati mljeveni keks i sok od naranče, pa dodati u fil sa žumancima. Sve zajedno dobro pomiješati i staviti preko hladnog biskvita.
Fil 2: Vrhnje umutiti u čvrst šlag, pa dodati želatinu fix. Izmiksati. Dodati sitno sjeckan keks “Domaćica”, pa promiješati. Sipati preko fila 1, pa ostaviti u hladnjak da se stegne (dva- tri sata). Zatim maknuti ivicu kalupa.
Krema: Kuhati mlijeko i čokoladu 3-4 minute. Ohladiti, pa dodati prah šlag pjene.
Izvor: www.recepti-svijeta.com
Nema komentara:
Objavi komentar