Sastojci:
- 2 dl mlijeka
- 2 dl vode
- 1 kvasac
- 1 mala kačičica šećera
- 1 mala kašičica soli
- 1 jogurt
- 1 dl ulja
- 900 g brašna
- 2 žumanceta
- 1 margarin (za premazivanje)
- eurokrem
- čokolada
Priprema:
Napraviti potkvas od mlijeka,vode, šećera i kvasca. Kada kvasac nadođe, zamijesite tijesto sa 900 g brašna, uljem, jajima, solju, jogurtom. Tijesto treba da bude mekano.Potom tijesto podijelite u osam jufkica i ostavite pet minuta da odstoji. Jednu po jednu jufku razvijajte oklagijom i sedam jufkica premažite urađenim margarinom.Redajte jufkice jednu na drugu, a odozgo stavite onu nenamazanu. Razvijte veliki krug, podijeliti na trougliće, filujte eurokremom i uvijajte kiflice.Premažite ih bjelancetom i ostavite da stoje, jedan sat na hladnom.Nakon što odstoje na hladnom, peći u zagrijanoj rerni. Kada se ohlade nakon pečenja umakati ih u otopljenu čokoladu.
Izvor: www.mytaste.hr
Nema komentara:
Objavi komentar