- za podlogu:
- 250 – 300 g keksa
- 150 g otopljenog maslaca
- 100 g otopljene bele čokolade
- … mleko po potrebi
- za nadev:
- 1 kutija Parfe kreme (npr. Dolcela ili Dr.Oetker)
- 600 ml hladnog mleka
- 3 banane
- za preliv:
- 200 g višanja, ispasiranih
- 200 g šećera
- 1 kašika džemfixa 1:1
Priprema
Keks sitno izmrviti. Zatim dodati maslac, čokoladu i toliko mleka, da dobijete masu koju možete razmazati.
Na tanjir staviti papir za pečenje, a preko njega obod forme vel. 28 cm. Zatim ispuniti masom od keksa i poravnati. Staviti u frižider da se hladi.
Umutiti parfe kremu po uputstvu sa mlekom. Banane narezati na kolutove. Trećinu kreme premazati po podlozi, zatim preko staviti banane i premazati ostatkom kreme.
Ostaviti tortu da se hladi dok se krema ne stegne.
Za preliv zavreti višnje sa džemfixom, zatim dodati šećer i kuvati oko 1 min. Ostaviti da se ohladi. Ohlađenim prelivom izšarati površinu torte.
Nakon što se torta dobro ohladi, pažljivo ukloniti obod forme i papir, pa servirati.
Izvor: (coolinarika.com)
Nema komentara:
Objavi komentar