POCETNA STRANICA

nedjelja

NE PEČE SE,LAGANA I GOTOVA ZA POLA SATA: ČOKOLADNA TORTA





Sastojci:


1 Chococake Dolcela

3 kašikice mlijeka

60 g maslaca

30 g mljevenih lješnjaka

2-3 kruške (400 g)

1 limun šećer

2 kašikice narezanog đumbira

100 ml vode

50 g šećera

Za kremu

500 ml mlijeka

150 g čokolade


Priprema.



Mješavini za kolač dodajte lješnjake, mlijeko, lagano izmiješajte i dodajte otopljeni maslac. Smjesu dobro promiješajte, ravnomjerno rasporedite u kalup za torte. Stavite u frižider oko 20 minuta. Đumbir, limun šećer i šećer prelijte vodom i zagrijte do vrenja. Kuhajte 5 minuta da dobijete sirup.

Kruške ogulite, narežite na četvrtine, izvadite im sredinu i stavite u sirup. Nakon 2 minute izvadite i posložite po podlozi od keksa. Na vodenoj kupelji otopite čokoladu. Dok se čokolada malo ohladi pripremite kremu. U hladno mlijeko uspite prašak za kremu. Lagano promiješajte te miješajte mikserom oko 4 minute. U kremu umiješajte otopljenu čokoladu, a zatim kremu prelijte preko kruški. Kolač ohladite u frižideru oko dva sata, a možete i duže. Pospite čokoladnim mrvicama i uživajte.

Izvor: (Zenskiportal.ba)

Nema komentara:

Objavi komentar

Ads Inside Post

Subscribe