POCETNA STRANICA

nedjelja

Recept za najbolju milka tortu





Sastojci:




POTREBNO ZA 4 KORE:




– 12 bjelanaca

– 12 kašika šećera

– 200 gr mljevenih przenih lješnika

– 2 kašike brašna




ZA FIL:




– 12 žumanaca

– 100 gr šećera

– 3 kašike brašna

– 100 gr šećera

– 3 pudinga od vanile

– 1 litra mlijeka

– 200 gr. milka čokolade sa sjeckanim lješnicima

– 200 gr bijele milka čokolade

– 250 gr margarina

– 500 ml. šlaga




Priprema:




PRIPREMA KORE:


Umutiti pjenasto 3 bjelanca, dodati polagano 3 kašike šećera uz mućenje. Varjačom umješajte 50 gr. mljevenih lješnika i pola kašike brašna. Kalup za tortu (26 cm), obložite papirom za pečenje, ulijte masu i pecite u već spremnoj zagrijanoj rerni na 200 stepeni oko 15 minuta. Tako ispecite jos 3 kore.


PRIPREMA FILA:


Žumanca dobro umutite sa 100 gr. šećera. 3 pudinga, 100 gr. šećera. 3 kašike brašna posebno umutite sa malo mlijeka. Ostalo mlijeko prokuhajte. Izmješajte žumanca i puding i zakuhajte u prokuhano mlijeko. Kuhajte jos koji minut uz stalno miješanje dok se fil ne zgusne. Podjeliti na dva jednaka dijela. U jedan dio stavite kockice milka čokolade sa lješnicima, u drugi dio bijelu milka čokoladu. Svaki dio izmješajte da se čokolade rastope u filu. Kada se filovi ohlade, umutite margarin i u svaki dio dodajte polovinu margarina.




FILOVANJE TORTE:

Kora, tamniji fil, svjetliji fil, šlag-kora, tamniji fil, svjetliji fil, šlag-kora, tamniji fil, svjetliji fil, šlag-kora i dekoracija po želji.




Izvor: receptiudlanu.com

Nema komentara:

Objavi komentar

Ads Inside Post

Subscribe