Sastojci:
Za testo:
100 ml mleka
20 g kvasca
100 g šećera
100 ml vode
1 kašičica sirća
4 kašike rastopljenog margarina
1 jaje
450 g brašna
Za fil:
100 g šećera
1 puding od vanile
4 kašike vode
150 g višanja
4 kašike nutele
Priprema:
Korak 1
Kvasac rastopite u malo mlakog mleka sa kašičicom šećera i ostavite da naraste.
Korak 2
Zatim pomešajte šećer sa mlekom i sirćem i dodajte rastopljeni margarin i 1 jaje. Dodajte polovinu brašna i nadošli kvasac pa zatim dodajte i brašno. Umesite glatko testo.
Korak 3
Testo pokrite i ostavite da stoji 1 sat.
Korak 4
Puding razmutte sa malo vode.
Korak 5
Za to vreme višnje očistite i usitnite u blender, pomešajte sa 100 g šećera i ostavite da provre. Kuvajte 5 minuta, dodajte razmućeni puding i mešajte dok se puding ne zgusne. Skinite sa ringle i ostavite da se ohladi.
Korak 6
Nadošlo testo razvite što tanje, pa ga premažite sa nutelom, pa zatim filom od višanja i urolujte.
Korak 7
Pecite na 200 stepeni oko 20 minuta.
Izvor: kulinarskirecepti.info
Nema komentara:
Objavi komentar