Sastojci:
- 10 jaja,
- 10 kašika šećera,
- 10 kašika brašna,
- 1 prašak za pecivo,
- 2 vanilin-šećera,
- 2 pudinga od vanile,
- 250 g šećera u prahu,
- 1 l mleka,
- 250 g margarina,
- 300 g čokolade za kuvanje,
- 200 g mlevenih lešnika,
- 2 kesice šlaga.
Priprema:
Od belanaca, šećera, četiri žumanca, četiri kašike brašna, 100 grama rendane čokolade i praška za pecivo ispecite dve kore na 180 stepeni oko 15 minuta. Na pari istopite 100 grama čokolade sa kašikom margarina, pa premažite kore. Ostatak žumanaca umutite sa šećerom u prahu, pudingom, šest kašika brašna i vanilin-šećerom, pa sve to zakuvajte u litri mleka da se dobije gust žut fil. Kad se fil ohladi, dodajte mu prethodno umućen margarin. Fil podelite na dva dela, pa u prvi deo dodajte 100 grama istopljene čokolade, a u drugi 200 grama mlevenih lešnika. Filovati kora, čokoladni fil, kora, fil sa lešnikom. Tortu ukrasite sa šlagom i dekorišite po želji.
Nema komentara:
Objavi komentar