Sastojci
ORAHOVO TIJESTO:
6 jaja
7 žlica šećera
10 dag oraha,
3 dag kokosa
5 dag brašna
pola praška za pecivo
RUŽIČASTO TIJESTO:
4 žumanjka
3 žlice šećera
2 pudinga od jagode ili maline
pola praška za pecivo
3 bjelanjka
KREMA:
5 dl mlijeka
20 dag šećera
5 -6 žlica oštrog brašna
25 dag margarina
GLAZURA:
100 grama čokolade i nekoliko žlica ulja.
Način pripreme
ORAHOVO TIJESTO:
Žumanjke umutiti pjenasto sa šećerom, i postupno dodavati orahe. kokos, brašno pomiješano sa praškom za pecivo, te na kraju snijeg od bjelanjaka.
Ispeći ga u većem limu na papiru za pečenje.
RUŽIČASTO TIJESTO:
Bjelanjke istući u snijeg, dodati žumanjke, šećer i puding, i prašak za pecivo. Ispeći kao i orahovo tijesto.
KREMA:
Šećer i brašno pomiješati sa 1 dl mlijeka i ukuhati u ostalom mlijeku.
U prohlađenu kremu dodati margarin i dobro izraditi.
GLAZURA:
Orahovo tijeto premazati polovicom pripremljene kreme, zatim položiti ružičasto tijesto i na njega ostatak kreme, potom preliti kolač čokoladnom glazurom!
Nema komentara:
Objavi komentar