subota
Čokoladni brownie sa mousse kremom
Sastojci
Brownies:
160gr tamne čokolade
100gr maslaca
2 jaja
150gr secera
200ml(1salica) brasna
2zlice kakaa
Ljesnjak praline:
200gr ljesnjaka
70ml vode
400gr secera
Čokoladni mousse:
300ml vrhnja za slag
160gr cokolade
2 zumanjca
1/2salice(100ml) secera
1/3salice(75ml) vode
Priprema
1
Za brownie otopiti maslac i cokoladu pa dodati sve ostale sastojke i dobro umutiti.Staviti u kalup 20x20 oblozen papirom za pecenje pa peci u zagrijanoj pecnici na 160C oko 25-30min.Pecen potpuno ohladiti.
2
Za praline pomjesti secer i vodu pa kuhati na laganoj vatri do zuckaste boje oko 10 min.Zatim dodati mljvene przene ljesnjake pa sve izmjesati i staviti u sjeckalicu da se usitni.
3
Od vrhnja odvojiti 150ml pa umutiti u cvrsti slag.Ostatak vrhnja malo ugrijati pa preliti preko cokolade da se otopi.Vodu i secer kuhati oko 10 min.pa dodati u umucene zumance polako.Miksati dok se volumen ne udvostruci.Sad pomjesati zumanjce sa cokoladom i ohladiti.Dodati umuceno vrhnje polagano u cokoladu i sve izmjesati.
4
Staviti pola mousse kreme
na brownie pa u debelom sloju posuti ljesnjak pralinama pa ostatak mousse krema pa ljesnjak pralinama.
5
Ostaviti najbolje preko noci da se stegne i prije rezanja staviti kratko u zamrzivac za pravilne kocke.
Posluživanje
U mene je lim bio 20x25cm,i smanjila sam malo mousse kremu.Radila sam sa 240 ml vrhnja 120 gr cokolade i secera oko 1 ml i vode 0,5ml i 2 zumanjka.
www.coolinarika.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar