POCETNA STRANICA

četvrtak

Domaći keks od čokolade


Ako volite crnu čokoladu ovaj ćete keks obožavati. Ja sam oduševljena, utrnula sam od količine čokolade i koliko je sve to leko ukombinovano i preukusno. Brzo, jednostavno i lako se pravi. Morate ga probati.



Sastojci:

100 gr šećera
110 gr brašna
1 jaje
1 kašika ekstrata od vanile
75 gr maslaca
40 gr kakaoa
1/2 kašičice sode bikarbone
150 gr crne, jake čokolade
30 gr čokolade po izboru


Priprema:

Dobro ulupati šećer i maslac.

Dodati jaje i ekstrat od vanile pa opet dobro ulupajte.

Dodajte kakao, brašno, izrendanu čokoladu i sodu bikarbonu i smesu onda umesiti.

Dok to pravite zagrejte rernu na 160 stepeni.

Stavite papir za pečenje u pleh koji ste premazali uljem.

Kašičicom vadite smesu pa dlanom oblikujte kuglice veličine oraha, malo manje.

Slažite na razmak 4 – 5 cm.

Kada sve poslažete iseckajte čokoladu pa zabadajte u kuglice.

kako budete zabadali kuglice će malo da se spljošte, tako treba.

Stavite da se peče 12 minuta u rernu sa ventilatorom, a malo duže, oko 15 ko nema ventilator.

Keksići će biti mekani na dodir ali ih ostavite tako u tepsiji dok se ne prohlade, stvrdnuće se.

Mogu odmah da se jedu.

Nema komentara:

Objavi komentar

Ads Inside Post

Subscribe