POCETNA STRANICA

četvrtak

Izuzetne kremaste kocke sa keksom



Sastojci

Biskvit
5 bjelanjaka
180 g šećera
2 žlice glatkog brašna
2 žlice krušnih mrvica
1 žlica kakaa u prahu
½ vrećice Dolcela praška za pecivo

Krema
5 žumanjaka
700 ml mlijeka
200 g šećera
2 vrećice Dolcela pudinga bourbon vanilija premium
250 g maslaca
100 g mliječne čokolade

Još
1 paket keksa s maslacem
malo mlijeka za umakanje

Priprema

Bjelanjke izmiksajte u pjenu pa postepeno umiksajte šećer. Na kraju kuhačom ili špatulom dodajte brašno, krušne mrvice, kakao i prašak za pecivo. Ravnomjerno rasporedite u pleh za pečenje veličine 20 x 30 cm i pecite 30 minuta na 180C. Izvadite i pustite da se ohladi na sobnoj temperaturi.

Žumanjke pjenasto izmiksajte sa šećerom. Dodajte malo mlijeka i u smjesi razmutite puding. Ostatak mlijeka zakuhajte. Kad provrije, polagano dodajte smjesu žumanjaka. Kuhajte, miješajući špatulom, dok se smjesa ne zgusne. Pokrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi na sobnu temperaturu. Maslac pjenasto izmiksajte. Umiksajte ga u ohlađenu kremu. Kremu podijelite na dva jednaka dijela. Čokoladu otopite na pari i dodajte u jednu polovicu kreme.

Biskvit premažite polovicom čokoladne kreme i po njoj poslažite kekse s maslacem koje ste prethodno umočili u toplo mlijeko. Na kekse stavite cijelu žutu kremu. Na nju ponovo poslažite kekse namočene u mlijeko. Završite drugim dijelom čokoladne kreme.

Ostavite u hladnjaku nekoliko sati. Režite na kocke i poslužite. Prije posluživanja možete posipati naribanom čokoladom.

bite-my-cake.com

Nema komentara:

Objavi komentar

Ads Inside Post

Subscribe