Sastojci
Biskvit
5 bjelanjaka
180 g šećera
2 žlice glatkog brašna
2 žlice krušnih mrvica
1 žlica kakaa u prahu
½ vrećice Dolcela praška za pecivo
Krema
5 žumanjaka
700 ml mlijeka
200 g šećera
2 vrećice Dolcela pudinga bourbon vanilija premium
250 g maslaca
100 g mliječne čokolade
Još
1 paket keksa s maslacem
malo mlijeka za umakanje
Priprema
Bjelanjke izmiksajte u pjenu pa postepeno umiksajte šećer. Na kraju kuhačom ili špatulom dodajte brašno, krušne mrvice, kakao i prašak za pecivo. Ravnomjerno rasporedite u pleh za pečenje veličine 20 x 30 cm i pecite 30 minuta na 180C. Izvadite i pustite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
Žumanjke pjenasto izmiksajte sa šećerom. Dodajte malo mlijeka i u smjesi razmutite puding. Ostatak mlijeka zakuhajte. Kad provrije, polagano dodajte smjesu žumanjaka. Kuhajte, miješajući špatulom, dok se smjesa ne zgusne. Pokrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi na sobnu temperaturu. Maslac pjenasto izmiksajte. Umiksajte ga u ohlađenu kremu. Kremu podijelite na dva jednaka dijela. Čokoladu otopite na pari i dodajte u jednu polovicu kreme.
Biskvit premažite polovicom čokoladne kreme i po njoj poslažite kekse s maslacem koje ste prethodno umočili u toplo mlijeko. Na kekse stavite cijelu žutu kremu. Na nju ponovo poslažite kekse namočene u mlijeko. Završite drugim dijelom čokoladne kreme.
Ostavite u hladnjaku nekoliko sati. Režite na kocke i poslužite. Prije posluživanja možete posipati naribanom čokoladom.
bite-my-cake.com
Nema komentara:
Objavi komentar