ponedjeljak
KARAMEL HALVA Jednostavan i ukusan tradicionalni desert
Sastav:
100 g pšenične krupice,
90 g maslaca,
100 g šećera,
4 dl mlijeka,
1 kašičica grožđica,
1 kašičica ribane korice naranče,
sok jedne naranče
Priprema:
U posudi se karamelizira šećer, makne se s vatre i polako se dodaje mlijeko. Ponovno stavimo na vatru i kuhamo do vrenja.
U drugoj posudi rastopimo maslac i pržimo pšeničnu krupicu dok ne dobije zlatno-žutu boju. Zatim je skinemo s vatre i pažljivo, uz stalno miješanje, ulijevamo kipuće mlijeko u kojem je otopljen karamelizirani šećer.
Očekujte burnu reakciju krupice na mlijeko i pazite na paru!
Ponovno stavimo na vatru i kuhamo 2-3 minute, zatim dodamo bademe, grožđice, narančinu koru i sok. Sve dobro promiješamo i stavimo da se ohladi.
Poslužujemo u posudicama kao kašu ili oblikujemo u tepsiji, te izrežemo na kockice.
http://doznajemo.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar