Ukusan osvježavajući kremasti kolač od Torte i kolači Ivanka.
Sastojci za kore:
250 gr maslaca
250 gr brašna
1 dl mlijeka
50 gr šećera u prahu
1 zl arome vanilije
nekoliko kapi bijelog octa
Pomiješati maslac, šećer, vaniliju i ocat, potom umiješati brašno i mlijeko i ostaviti nekoliko sati na hladnom mjestu. Tijesto podijeliti na 3 jednaka dijela, razviti kore na papiru za pečenje i peći na obrnutoj strani lima samo nekoliko minuta na 180ºC da kore ostanu svijetle.
Sastojci za prvu kremu:
2 l mlijeka
12 žumanjaka
200 gr gustina
350 gr šećera
4 vanilija šećera
čep ruma
Skuhati gustu kremu i ohladiti. Paziti da se ne stvori korica.
Sastojci za drugu kremu:
8 dl vrhnja za šlag
2 dolcela šlag kreme okus vanilije
Od vrhnja napraviti čvrsti šlag i umiješati šlag kreme sa okusom vanilije. Pomiješati sa ohlađenom prvom kremom (trebati će velika posuda) i potom dodati 3 želatine koje su otopljene prema uputama na vrećici. Kada se dobije glatka krema premazati kremu polovinu kreme na prvoj kori, staviti koru- druga polovica kreme – kora.
Prema Ivankinom receptu možete u gotovu kremu dodati i malo jagoda .
Nema komentara:
Objavi komentar