POCETNA STRANICA

subota

Bronhi Torta






SASTOJCI.


KORA:

8 bjelanaca

prstohvat soli

8 kašika šećera

4 kašike brašna

1 puna kašika gustina

2 kašike kakaa

2 kašičice sirćeta

FIL:

500 ml mlijeka

150 g bronhi bombona



8 žumanaca

2 pudinga od vanile120 ml slatke pavlake

100 g maslaca

50 g čokolade


Priprema

- U 400 ml mlijeka staviti bronhi bombone. Na umjerenoj temperaturi kuvati dok se bombone ne istope.


- Sjediniti žumanca, puding i mlijeko zatim sipati u mlijeko gdje su se prethodno istopile bombone. Skuvati fil i ohladiti zatim dodati maslac, umutiti, a onda i slatku pavlaku koju smo prethodno umutili. Sve zajedno izmiksati.


- Fil podeliti na dva dijela. U jedan dio dodati istopljenu čokoladu a drugi ostaviti u originalu.

Koru pripremite tako što bjelanca umutite sa prstohvatom soli zatim postepeno dodate šećer i mutite dok ne dobijete čvrst šam.


- Lagano umiješati brašno i gustin a onda dodati i sirće i takođe lagano promiješati. Smjesu podeliti na dva dijela. U jedan dio dodati kakao.


- Pleh veličine 30 x 40 cm pokriti papirom za pečenje. Jednu smjesu nanesite tačno na polovinu pleha zatim drugu smesu na ostatak pleha.


- Peći na 180 °C 10-12 minuta ili zavisno od vaše rerne. Koru ohladiti zatim ju podeliti na svetli i tamni dio a onda i njih isjeći na pola tako da dobijete dva svijetla dijela dimenzija 10 x 30 cm i dva tamna dijela 10 x 30 cm.


- Na tacnu staviti prvo svijetlu koru, zatim polovinu svijetlog fila, onda tamnu koru, polovinu tamnog fila, zatim opet svijetlu koru, svetli fil, tamnu koru i završiti tamnim filom. Po želji ukrasiti.



(coolinarika)

Nema komentara:

Objavi komentar

Ads Inside Post

Subscribe