POCETNA STRANICA

srijeda

NAJNAJBOLJI BISKVIT ZA SVE TORTE!!


Kora za sve vrste torti, najednostavnija, a najbolja. Izdasna, meka, socna..
Sastojci

  • 5 kom 
  • jaja sobne temperature
  • 5 kasika 
  • vode
  • 180 gr 
  • secera
  • 200 gr 
  • brasna
  • 1 kesica 
  • praska za pecivo


PripremaTežina:Jednostavno


Jaja pjenasto umutiti, dodati 5 kasika vode i nastaviti mjesati mikserom. Polako dodavati secer uz neprekidno mjesanje. Ugasiti mikser. Dodati brasno koje ste prethodno pomijesali s praskom za pecivo i umutiti pjenjacom dok se smjesa ne sjedini.

Smjesu istresti u kalup za pecenje, moj je okrugli, 27 cm, dno obloziti papirom za pecenje. Pecnica mora biti zagrijana na 180° , staviti koru i peci oko 25 minuta. Kada se ohladi, koru mozete isjeci na dva tri dijela, i dobit cete 2-3 kore.

Posluživanje Jos vam samo trebaju kreme, i torta gotova :-)

 coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar

Ads Inside Post

Subscribe