SVI POTREBNI SASTOJCI:
- pakovanje lisnatog, zamrznutog testa (ili kupovne, pečene kore za krempitu)
- 6 komada jaja
- 2 pudinga od vanile
- 1 litar mleka
- 450 gr. malina ili jagoda, višanja - šta imate
- 600 gr. šećera
- 3 kašike gustina
- 300 ml. slatke pavlake
-
Ako pravite sa zamrznutim testom, testo razvucite tanko. Ispecite dve kore. Jednu pečenu koru ostavite celu, drugu izmrvite kao na slici.
FIL OD VOĆA:
Voće, 2dcl. vode, 200 gr. šećera prokuvati. U njega dodati umućen jedan puding sa malo vode.
Puding polako sipajte u voće koje polagano krčka, i mešajte neprestano dok se masa ne zgusne.
ŽUTI FIL OD ŽUMANACA:
U posudu dodati malo mleka, 6 žumanaca, 100 gr. šećera, jedan puding, 3 kašike gustina.
Ulite u prokuvano mleko ( što je ostalo od 1 litre), i brzo mešajte dok se kuva najbolje mixerom. Kuvate dok ne dobijete gust krem.
Posebno umutite 6 belanaca sa 100 gr. šećera u čvrst sneg. Sipate jednu po jednu drvenu varjaču snega od belanaca u žuti fil. Žuti fil treba da je vreo, tek sklonjen sa vatre kada dodajete belanca.
KARAMEL PRELIV:
200 gr. šećera istopiti da dobije lepu crvenkastu boju. Ne sme ni previše da potamni, preliv će biti gorak. Preliti sa slatkom pavlakom (150 ml.) i kuvati uz mešanje dok se ne zgusne. Potrebno je oko 10 minuta.
FINALNI DEO:
Kora, vruć žuti fil, voćni fil, umućena slatka pavlaka, izmrvljena kora, karamel preliv.
Kada se krempita prohladi, staviti u frižider i ostaviti do sutra da lepo omekša. Prijatno i uzivajte!
Nema komentara:
Objavi komentar