POCETNA STRANICA

petak

Lagani cheesecake



Sastojci


240 g Mljevenih keksa
1 žlica Kakaa u prahu
50 ml slatkog vrhnja
40 g maslaca

Za kremu:


500 g krem sira
400 ml slatkog vrhnja
3 jaja
150 g Vanilin šećera u prahu
2 žlice Oštrog brašna


Za glazuru:


40 g maslaca
100 g čokolade za kuhanje



Priprema


Kekse pomiješajte s kakaom, ulijte vrhnje, otopljeni maslac i dobro izmiješajte električnom miješalicom.


Dno kalupa za torte (24 cm) obložite papirom za pečenje i lagano ga nauljite. Pripremljenu smjesu ravnomjerno dobro utisnite u kalup.


Sir i slatko vrhnje zajedno dobro izmiješajte električnom miješalicom. Dodajte jaja, šećer u prahu, brašno i ponovo izmiješajte.


Smjesu ulijte u kalup, lagano poravnajte i pecite u zagrijanoj pećnici na 170 °C oko 40 minuta. Kad je pečen ostavite ga još 30-ak minuta u zatvorenoj ugašenoj pećnici.


Maslac dobro zagrijte, maknite s vatre, dodajte natrganu čokoladu i poklopite. Nakon 2 minute dobro izmiješajte i prelijte preko kolača.

Nema komentara:

Objavi komentar

Ads Inside Post

Subscribe