POCETNA STRANICA

utorak

Lješnjak parfe torta



Kombinacija lješnjaka i čokolade.... savršeno!

Sastojci

Biskvit

5 bjelanjaka
120 g šećera
120 g lješnjaka
2 žlice kakaa
Čokoladna krema


3 jaja
80 g šećera
200 g čokolade
150 g maslaca
Vanilija krema


5 žumanjaka
5 žlica šećera
1 puding od vanilije
1/2 l mlijeka
3 žlice oštrog brašna
2,5 dl vrhnja za šlag




Priprema


1
Biskvit


Bjelanjke sobne temperature mutiti mikserom, postupno dodavati šećer.

Kuhačom lagano umiješati oguljene, mljevene lješnjake i kakao. Kalup veličine 28 cm namazati maslacem i posuti brašnom. Uliti smjesu i peći u zagrijanoj pećnici na 180 ̊ C 15-20 minuta.

2
Čokoladna krema

Jaja skuhati na pari, dodati čokoladu i otopiti. (Jaja kuhati do 80 ̊ C, ili dok kuhača ne ostavi trag na dnu posude). Skinuti s vatre i odmah mikserom umutiti 150 g maslaca. Ohladiti.

3
Vanilija krema

Kremu skuhati kao puding. Ohladiti. U hladnu kremu mikserom umutiti 2,5 dl umućenog vrhnja za šlag.

Tortu slagati na tacnu, staviti obruč oko biskita.
Hladan biskvit poškropiti toplim mlijekom (oko 1 dl). Biskvit premazati čokoladnom kremom i ostaviti u zamrzivaču 1 sat. Premazati vanilija kremom te ostaviti u hladnjaku preko noći.

4
Skinuti kalup te tortu ukrasiti šlagom.


coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar

Ads Inside Post

Subscribe