
Kombinacija lješnjaka i čokolade.... savršeno!
Sastojci
Biskvit
5 bjelanjaka
120 g šećera
120 g lješnjaka
2 žlice kakaa
Čokoladna krema
3 jaja
80 g šećera
200 g čokolade
150 g maslaca
Vanilija krema
5 žumanjaka
5 žlica šećera
1 puding od vanilije
1/2 l mlijeka
3 žlice oštrog brašna
2,5 dl vrhnja za šlag
Priprema
1
Biskvit
Bjelanjke sobne temperature mutiti mikserom, postupno dodavati šećer.
Kuhačom lagano umiješati oguljene, mljevene lješnjake i kakao. Kalup veličine 28 cm namazati maslacem i posuti brašnom. Uliti smjesu i peći u zagrijanoj pećnici na 180 ̊ C 15-20 minuta.
2
Čokoladna krema
Jaja skuhati na pari, dodati čokoladu i otopiti. (Jaja kuhati do 80 ̊ C, ili dok kuhača ne ostavi trag na dnu posude). Skinuti s vatre i odmah mikserom umutiti 150 g maslaca. Ohladiti.
3
Vanilija krema
Kremu skuhati kao puding. Ohladiti. U hladnu kremu mikserom umutiti 2,5 dl umućenog vrhnja za šlag.
Tortu slagati na tacnu, staviti obruč oko biskita.
Hladan biskvit poškropiti toplim mlijekom (oko 1 dl). Biskvit premazati čokoladnom kremom i ostaviti u zamrzivaču 1 sat. Premazati vanilija kremom te ostaviti u hladnjaku preko noći.
4
Skinuti kalup te tortu ukrasiti šlagom.
coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar