Sastojci za tijesto
· 6 jaja
· 6 žlicasecera
· 6 žlicabrasna
· 6 žlicatople vode
· 3 žlicekakao
· 1/2 vrećice praška za pecivo
Krema:
· 500 ml.slatkog vrhnja
· 100 gr.secera
· 2 dag. želatine
· 1 dl.mlijeka
Čokoladna ocaklina:
· 100gr.cokolade za kuhanje
· oko 50 ml.slatkog vrhnja
Priprema:
Odvojite zumanjca i bjelanjca.Bjelanjca umutite u cvrsti snijeg.Ostavite sa strane.
U zumanjca dodajte secer i miksajte.U to dodajte brasno,kakao,vodu i na kraju prasak za pecivo.
Na kraju dodajte umucena bjelanjca i izmjesajte sa spatulom.
Podijelite tijesto na 3 dijela.
U dobro nauljen pleh ulijte jedno tijesto i pecite na 180C oko 15min.
Tako uradite i sa ostalim tijestom.Znaci pecete 3 puta.Kore ostavite da se potpuno ohlade.
Krema:
U slatko vrhnje dodajte secer i miksajte da se stvori cvrsta krema.
Zelatinu rastvorite u mlijeku a zatim dodajte u kremu.Izmiksajte sve zajedno.
Čokoladna ocaklina:
Otopite cokoladu za kuhanje sa slatkim vrhnjem.
Svaku ohladenu koru premazite sa cokoladnom ocaklinom.
Na prvu koru stavljate kremu,pa druga kora,zatim krema,kora i na kraju krema.
Sacuvajte malo ocakline za ukrasavanje kolaca.
Nema komentara:
Objavi komentar