POCETNA STRANICA

srijeda

Medaljoni u sosu od pečuraka





Sočno meso u belom krem-sosu... Uživajte u ukusu jela za čiju pripremu vam nije potrebno posebno kulinarsko umeće, niti čitavo pre podne!


Potrebno je:

350 g svinjskog ili telećeg filea
200 grama pečuraka
1 dl mleka
½ dl neutralne pavlake
1 supena kašika kisele pavlake
so, biber, vegeta

Priprema

Meso iseći na kružiće, izlupati ga i posoliti.

Tako pripremljeno u dubljoj posudi propržiti na ulju sa obe strane. Kada je poluprženo dodati seckane pečurke da se prodinstaju.

Dodati mleko, neutralnu i kiselu pavlaku, i ostaviti na tihoj vatri da se sjedini još petnaestak minuta.

Servirati na tanjiru i ukrasiti po želji.

NAPOMENA: Svinjske ili teleće šnicle možete zameniti pilećim ili ćurećim belim mesom!

Nema komentara:

Objavi komentar

Ads Inside Post

Subscribe