POCETNA STRANICA

subota

Pita od Jagoda i Bijele Čokolade



Sastojci

Kore:
700g brasna tip 400
200g secera u prahu
60g svinjske masti ili margarina,maslaca
2dl mleka
2 jaja
2 vanil secera
1 prasak za pecivo
I Fil:
500g jagoda, moze smrznute
1l vode
4 pudinga od jagoda
200g secera
II Fil:
500ml mleka
150g secera
6 kasika gustina
100g bele cokolade
200g margarina ili maslaca


Priprema

Kora: Umesiti testo od navedenih sastojaka i podeliti na cetri dela.Svaku koru razviti i posebno peci na izvrnutom plehu, peci toliko da ostane bela.


I Fil: Jagode izblendirati, dodati vise od pola vode i secer, staviti da se kuva do vrenja, ostatak vode pomesati sa pudingom od jagoda i zakuvati.Ostaviti da se dobro ohladi.

II Fil: Drugi fil skuvati kao puding, na kraju dodati belu cokoladu, ohladiti i umutiti margarin.

Oba fila podeliti na dva dela.Filovati, kora,fil od jagode, kora, beli fil,kora,fil od jagode, kora, beli fil, odgore narendati belu cokoladu kao dekoraciju.Pleh na kome pecem kore je 40x30cm.

(coolinarika)

Nema komentara:

Objavi komentar

Ads Inside Post

Subscribe