Sastojci
1kg sitnog secera
250 ml mlijeka
200 gr sjeckanig orasa
Priprema
1.
250 gr secera staviti u serpu sa malo debljim dnom.Staviti na pec uz stalno mjesanje da se polako otopi.
2.
Kad se secer otopio skroz maknuti na stranu i zaliti sa 250 ml mlijeka.Dobro vodite racuna da se ne opecete jer je jako vruce.Vratiti na pec uz stalno mjesanje da se karamelizirani secer otopi.
3.
Kad se otopio dodati ostali 750 gr secera.Jos uvjek samo mjesati i od trenutka kad prokuha kuhati 5 min.
4.
Skinuti sa peci dodati sjeckane orase i mjesati jos oko 15 min.U tepsiju od 28 cm velicine staviti foliju.Istresti masu i ostaviti da se ohladi i stegne.Najbolje cekati preko noci.
coolinarika.com
200 gr sjeckanig orasa
Priprema
1.
250 gr secera staviti u serpu sa malo debljim dnom.Staviti na pec uz stalno mjesanje da se polako otopi.
2.
Kad se secer otopio skroz maknuti na stranu i zaliti sa 250 ml mlijeka.Dobro vodite racuna da se ne opecete jer je jako vruce.Vratiti na pec uz stalno mjesanje da se karamelizirani secer otopi.
3.
Kad se otopio dodati ostali 750 gr secera.Jos uvjek samo mjesati i od trenutka kad prokuha kuhati 5 min.
4.
Skinuti sa peci dodati sjeckane orase i mjesati jos oko 15 min.U tepsiju od 28 cm velicine staviti foliju.Istresti masu i ostaviti da se ohladi i stegne.Najbolje cekati preko noci.
coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar