Priprema ovog recepta je vrlo jednostavna, a rezultat je odlična kombinacija kratko popečenog mesa, listića šampinjona i vatrenih začina! Kao protutežu jakim okusima, za prilog poslužite rižu.
Sastojci
400 g pilećeg filea
1 žlica Gussnela
200 g šampinjona
50 ml ulja
1 češanj češnjaka
1 žličica nasjeckanog đumbira
1 žličica Vegete
½ žličice soli
par kapi sezamova ulja
Priprema
Meso narežite na tanke rezance i izmiješajte ga s Gussnelom. Očišćene šampinjone narežite na tanke listiće.
Na vrućem ulju popecite meso i izvadite ga. Na istu masnoću dodajte šampinjone, pa i njih popecite.
Meso vratite u posudu sa šampinjonima, dodajte nasjeckani češnjak, đumbir, Vegetu, sol i sve dobro promiješajte. Na kraju dodajte sezamovo ulje.
Posluživanje
Piletinu sa šampinjonima poslužite uz kuhanu rižu i zelenu salatu.
Nema komentara:
Objavi komentar