POCETNA STRANICA

petak

Stromboli


Sastojci:


Tijesto:
500 gr brašna
3 dl mlake vode
4 žlice maslinova ulja


1 žlica soli
2 male žličice šećera
1 vrećica suhog kvasca

Punjenje za stromboli:
3 žlice pesto genovese
3 žlice šalše (umak od rajčice) ili kečapa
200 gr šunke
300 gr sira (gauda, edamer ili neki drugi po izboru)
100 gr mozzarela sira
10 dkg neke trajne salame (gavrilovićka ili sl.)
rikole, maslina, kapara, cherry rajčica
100 gr gljiva

Napomena: Ukoliko vam se neki od navedenih sastojaka koji su korišteni u ovom receptu ne sviđa slobodno ga zamjenite sa nekim drugim. Savjet je da sir i šunka ostanu, a sve drugo mjenjajte prema vašoj želji i sastojcima koji su vam trenutno dostupni.

Priprema:

Suhi kvasac stavite u malo tople vode zajedno sa šećerom i kad ase nakon 10-ak minuta digne umješajte ga sa ostatkom tople vode i sa maslinovim uljem u smjesu od brašna i soli. Tijesto dobro umijestite i ostavite ga na toplom mjestu da se diže sat vremena.

Potom tijesto razdijelite na dva dijela, razvaljajte i punite nadjevom. Prvi dio premažite sa pesto genovese, drugi sa umakom od rajčice i dodajte naribani sir, šunku i ostale sastojke. zatim tijesto zarolajte, premažite sa bjelanjkom, po želji pospite sa malo sjemenki i ostavite još 30 minuta da se diže. Stavite ih u prethodno zagrijanu pećnicu na 180º C na 50 minuta. Kada su stromboli gotovi, ostavite ih desetak minuta da se hlade, te ih narežite na šnite.

Dodatni savjet: Ukoliko koristite konzervirane gljive, masline i kapare, trebate ih dobro ocijediti da ne bi previše tekućine ispustili tijekom pečenja.

http://www.recepti-svijeta.com/

Nema komentara:

Objavi komentar

Ads Inside Post

Subscribe