Biskvit:
10 bjelanjaka
200 gr šećera
2 kesice vanilin šećera
2 žličice praška za pecivo
100 gr oštrog brašna
50 gr gustina
1 dl ulja
1 žličica octa
Bjelanjke miješati električnom mješalicom i postepeno dodavati šećer. Kada se stvori čvrsta jednolična masa, polako dodavati i ostale sastojke (osim brašna i gustina). Brašno i gustin prosijati te onda ručno umiješati u smjesu od bjelanjaka. Uliti u kalup za torte promjera 26 cm i staviti u zagrijanu pećnicu na 160˚C. Peći oko 40 minuta i ostaviti biskvit da se ohladi, te ga prerezati na dva dijela.
Krema od bijele čokolade:
300 gr bijele čokolade
500 gr sira mascapone
0,5 lit vrhnja za šlag
100 gr šećera u prahu
Izlomljenu bijelu čokoladu otopiti zajedno sa 2 dl vrhnja za šlag na pari. Kada se krema ohladi izmiješati je dobro sa električnom mješalicom i ručno umiješati dodati ostatak umućenog šlaga zajedno sa mascarpone sirom.
Krema od malina:
500 gr malina
200 gr šećera
2 dl vode
1 vanilija puding (po mogućnosti burbon vanilija)
Maline prokuhati sa vodom i šećerom, potom dodati vanilija puding i kuhati nekoliko minuta. Ostaviti da se ohladi.
Slagati tortu: biskvit – pola kreme od malina – pola kreme od bijele čokolade – biskvit – ostatak kreme od malina– ostatak kreme od bijele čokolade. Ukrasiti po želji.
Dodatno savjet: Sve kreme koje se rade sa bijelom čokoladom preporučuje se pripremiti nekoliko sati ranije, jer bijeloj čokoladi treba više vremena da se pretvori u kremu. Umjesto malina možete koristiti kupine, jagode, borovnice, mješavinu šumskog voća, sve po vašoj želji i mogućnostima nabave.
Nema komentara:
Objavi komentar