POCETNA STRANICA

nedjelja

Trifle s malinama i jagodama





Sastojci


Moja Verzija

250 gr mascarpone sira
200 gr creme fraiche
160 ml slatkog vrhnja
1/2 zlicice vanilla paste
3 zlice smedjeg secera
18 piskota
250 ml crvenog desertnog vina
250 gr svjezih malina
250 gr jagoda
250 ml slatkog vrhnja (za slag)
2 zlice prosijanog secera u prahu

Originalna Verzija
375 gr mascarpone sira
160 ml slatkog vrhnja
2 zlice smedjeg secera
12 piskota
250 ml bijelog desertnog vina
300 gr svijezih malina
250 gr jagoda
250 ml slatkog vrhnja (za slag)
1 zlica prosijanog secera u prahu

Priprema



Težina:jednostavno




Moja Verzija



1) Mascarpone & Creme Fraiche izmijesati, dodati slatko vrhnje, smedji secer, vanilla paste te sve dobro izmiksati i ostaviti po strani…



2) Dno duguljastog tanjira na kojem cemo servirati desert, namazati sa malo gornje kreme, posloziti 3 x 3 piskote prethodno umocene u crveno desertno vino. Vjerujte upravo to crveno vino dalo je desertu fantastican “kick”



3) Preko prvog reda slozenih piskoti nanijeti vrlo tanki sloj kreme te posloziti maline i jagode (jagode sam nasjeckala jer su bile ogromne).



4) Preko vockica sad obilno nanijeti kremu od sira i sve fino poravnati.



5) Preko kreme slozite piskote, opet 3 x 3, potom tanki red kreme, pa ostatak vockica i povrh svega ostatak kreme.



6) Od slatkog vrhnja izmiksajte slag sa secerom u prahu i namazite kolac gore i sa strane. Ja nemam smisla za dekoraciju kolaca opcenito pa se u takve avanture i ne upustam



7) Stavite pladanj u frizider, nakon 8-9 sati ili sutra ujutro, narezite kolac, uzmite kavu ili caj, novine te fino sjednite u vrt i uzivajte

Originalna Verzija


Mascarpone, slatko vrhnje i smedji secer izmiksati i ostaviti po strani…


Duguljastu posudu (7xm x 32cm) u kojoj cemo slagati desert namazati uljem i obloziti
pek papirom dovoljno dugackim/sirokim da visi sa strana…


Umociti 6 kom keksa u bijelo desertno vino i poslagati po dnu oblozenog kalupa, tri reda po
dva keksa…


Na kekse (sponge fingers) sloziti pola bobicastih vockica koje potom premazemo sirnom kremom (pola kolicine)…


Umociti drugih 6 keksica u vino i sloziti povrh sira, pa preko njih opet sloziti bobicasto voce, pa kremu sa sirom i ostalih 6 piskota…


Sve prekriti plasticnom folijom i povrh staviti neki tezi predmet, staviti u hladnjak najmanje 8 sati…

Izmiksati 250ml slatkog vrhnja sa secerom u prahu i time sve premazati (gore i sa strane)
Fino, polagano ali sigurno mmmmmm… uzivati!

http://www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar

Ads Inside Post

Subscribe