nedjelja
Trifle s malinama i jagodama
Sastojci
Moja Verzija
250 gr mascarpone sira
200 gr creme fraiche
160 ml slatkog vrhnja
1/2 zlicice vanilla paste
3 zlice smedjeg secera
18 piskota
250 ml crvenog desertnog vina
250 gr svjezih malina
250 gr jagoda
250 ml slatkog vrhnja (za slag)
2 zlice prosijanog secera u prahu
Originalna Verzija
375 gr mascarpone sira
160 ml slatkog vrhnja
2 zlice smedjeg secera
12 piskota
250 ml bijelog desertnog vina
300 gr svijezih malina
250 gr jagoda
250 ml slatkog vrhnja (za slag)
1 zlica prosijanog secera u prahu
Priprema
Težina:jednostavno
Moja Verzija
1) Mascarpone & Creme Fraiche izmijesati, dodati slatko vrhnje, smedji secer, vanilla paste te sve dobro izmiksati i ostaviti po strani…
2) Dno duguljastog tanjira na kojem cemo servirati desert, namazati sa malo gornje kreme, posloziti 3 x 3 piskote prethodno umocene u crveno desertno vino. Vjerujte upravo to crveno vino dalo je desertu fantastican “kick”
3) Preko prvog reda slozenih piskoti nanijeti vrlo tanki sloj kreme te posloziti maline i jagode (jagode sam nasjeckala jer su bile ogromne).
4) Preko vockica sad obilno nanijeti kremu od sira i sve fino poravnati.
5) Preko kreme slozite piskote, opet 3 x 3, potom tanki red kreme, pa ostatak vockica i povrh svega ostatak kreme.
6) Od slatkog vrhnja izmiksajte slag sa secerom u prahu i namazite kolac gore i sa strane. Ja nemam smisla za dekoraciju kolaca opcenito pa se u takve avanture i ne upustam
7) Stavite pladanj u frizider, nakon 8-9 sati ili sutra ujutro, narezite kolac, uzmite kavu ili caj, novine te fino sjednite u vrt i uzivajte
Originalna Verzija
Mascarpone, slatko vrhnje i smedji secer izmiksati i ostaviti po strani…
Duguljastu posudu (7xm x 32cm) u kojoj cemo slagati desert namazati uljem i obloziti
pek papirom dovoljno dugackim/sirokim da visi sa strana…
Umociti 6 kom keksa u bijelo desertno vino i poslagati po dnu oblozenog kalupa, tri reda po
dva keksa…
Na kekse (sponge fingers) sloziti pola bobicastih vockica koje potom premazemo sirnom kremom (pola kolicine)…
Umociti drugih 6 keksica u vino i sloziti povrh sira, pa preko njih opet sloziti bobicasto voce, pa kremu sa sirom i ostalih 6 piskota…
Sve prekriti plasticnom folijom i povrh staviti neki tezi predmet, staviti u hladnjak najmanje 8 sati…
Izmiksati 250ml slatkog vrhnja sa secerom u prahu i time sve premazati (gore i sa strane)
Fino, polagano ali sigurno mmmmmm… uzivati!
http://www.coolinarika.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar