Fil s višnjama, vanilija, šlag, keksi… Treba li se još što dodati? :))
Sastojci
0,5 kg višanja
7 dcl vode
17 žlica šećera
12 žlica grisa
1 l mlijeka
2 pudinga vanilija
Još
petit buere keksi
tučeno vrhnje
Priprema
Višnje skuhati u vodi, dodati šećer i gris.
Ukoliko želite omiljeni okus i miris… cimet, anis, m.orščić… neki fini liker, dodajte ih u ovoj fazi kuhanja.
U tepsiju složiti kekse i preliti još vrućom smjesom.
U litri mlijeka skuhati 2 pudinga od vanilije(ne stavljati šećer, već je dovoljno slatko).
(Ako želite stabilniji kolač, možete smanjiti mlijeko na 0,8 l.)
Puding istresti u tepsiju preko višanja i ostaviti kolač da se hladi.
Gore staviti tučeno vrhnje.
coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar