Ovo je varijacija na temu Mikado oblatne. Ko voli cokoladu sa ekspandiranim pirincem (rizom) dopasce mu se i ove oblatne.
SASTOJCI
Ja sam pravila samo pola mere ovog puta
• 125 gr mleka u prahu
• 50 ml vode
• 50 do 70 gr secera
• 125 gr margarina
• 2 kasike dzema od jagode, maline ili ribizle
• 50 gr ekspandiranog pirinca (rize)
• 1 listo blatne
PRIPREMA
Uspinovati secer i vodu, dodati margarin i pustiti da vri 4-5 min.
Zatim dodati dzem, dobro promesati i na kraju dodati mleko u prahu.
Kada je masa dobro promesana sve to preliti preko ekspandiranog pirinca koji ste stavili u posebnuposudu.
Promesati i izliti na oblatnu koju ste prethodno presekli na pola po sirini.
Odozgo poklopiti drugom polovinom i pritisnuti.
Nakon 10-15 min. nanesite glazuru od malo rastopljene bele cokolade sa par kapi ulja.
Ja sam ovog puta pravila samo pola mere pa mi je zato bio dovoljan samo jedan list oblatne.
Ovo su originalne Mikado oblatne po kojima je i nastala ova varijacija na temu.
http://www.coolinarika.com/
Nema komentara:
Objavi komentar