POCETNA STRANICA

subota

BEZ PEČENJA: Kremasta torta sa jaffa keksima



Za koru I:



500 g mljevenog keksa
200 g šećera u prahu
350 g margarina
300 ml soka od pomoradže

Za koru II:

300 g jafa keksa
sok od pomorandže

Za koru III:

200 g piškota
sok od pomorandže

Za fil:

1 litar mlijeka
150 g šećera
3 pudinga od vanile
125 g margarina
100 g šlaga
10 krem bananica

Pripremiti na sledseći način:

U odgovarajućoj posudi umutiti 350 g margarina sa šećerom u prahu.

Dodati mljeveni keks i sok od pomorandže tako da bude dobijena homogena masa.

U 1 l mlijeka skuhati 150 g šećera i 3 pudinga od vanile pa ostaviti da se ohladi.

Posebno umutiti 125 g margarina i 100 g šlaga pa sjediniti sa ohlađenim pudingom.

Tortu filovati sledećim redosledom: kora, fil, jafa keks natopljen sokom od pomorandže, piškote natopljene sokom od pomorandže, fil, krem bananice, šlag.

http://www.mytaste.hr/

Nema komentara:

Objavi komentar

Ads Inside Post

Subscribe