POCETNA STRANICA

utorak

Čokoladna Torta s okusom naranče





Sastojci

– 100gr arancina(naranda,limun)
– 350gr tamne cokolade(70%kakao)
– 225gr maslaca
– 80ml sok od narance
– 85gr brasna
– 230gr mljevenih badema
– 5jaja
– 300gr secera

cokoladna glazura
– 200gr cokolade
– 2dcl slatke pavlake

Priprema



Težina:Srednje zahtjevno

Zagrijati rernu na 180c, oblozitilim
za tortu sa papirom za pecenje.
U serpici otopiti maslac i cokoladu
na niskoj temperaturi;kada je
otopljeno dodati zagrijani sok od narance,
izmijesati
i ostaviti na str. da se hladi.
Odvojiti bjelanjke od zutanjaka, pa
zumanjke izmutiti sa secerom do
svijetlo-zute boje.
U njih dodati ohladenu cokoladu,
zatim lagano rucno mijesati i dodavati
brasno i badem.
Bjelanjke umutiti u cvrst snijeg, pa
i njih dodati, zlicu po zlicu.
Gotovu smjesu sipati u pripremljen kalup
i peci na180c oko50minuta.

COKOLADNA GLAZURA

U zdjelicu staviti cokoladu i pavlaku(iznad pare) i
pustiti da se pocme topiti, zatim lagano
izmijesajte, da dobijete homogenu smjesu
kojom cete premazati tortu.
Ostavite par zlica cokolade u zdjelici, pustite da se ohladi,
pa je umutite mixerom u pjenu.
Time ukrasite tortu odozgo i pospite red arancina okolo!

Posluživanje

Tortu drzite na sobnoj temperatiri 1 sat prije sluzenja!

www.coolinarka.com

Nema komentara:

Objavi komentar

Ads Inside Post

Subscribe