Sastojci
Potrebno je:
1 pakovanje (450 g) graška
3 pileća bataka
2 glavice crnog luka
2 čena belog luka
1 veća crvena paprika
1 veći krompir
150 g šampinjona
100 g kukuruza šećerca
200 ml belog vina
200 ml pasiranog paradajza
3 kašike kisele pavlake
1 kašičica kurkume
1 kašičica đumbira
2 kašike ajvara
1 kašičica čili sosa
biozačin
biber
ulje
Priprema
1
Pileće batake začiniti biozačinom i biberom i staviti ih na zagrejano ulje, da se proprže.
2
Čim malo porumene izvaditi ih a u istu masnoću ubaciti, sitno iseckani, crni i beli luk.
3
Luk dinstati da malo omekša, pa dodati, na kockice, isečenu papriku i krompir.
4
Nastaviti sa dinstanjem, oko, pet minuta, pa ubaciti grašak, kukuruz šećerac i šampinjone, isečene na krupnije listiće. Dobro promešati i naliti belo vino. Posuti sa biberom i biozačinom, po ukusu. nastaviti sa krčkanjem, na tihoj temperaturi, oko, pola sata.
5
Zatim dodati dve kašike ajvara, promešati, pa ...
6
...sipati pasirani paradajz. Promešati, dodati kurkumu, đumbir i čili sos. Dobro sjediniti, pa vratiti pileće batake. Krčkati pola sata.
7
Zatim izvaditi meso pa dodati kiselu pavlaku. Promešati, probati da li treba dodati još začina i vratiti piletinu. Krčkati pet minuta, skloniti i ...
8
...poslužiti. Naravno uz Staropramen. Prijatno i živeli!
Nema komentara:
Objavi komentar