Sastojci
200 g mekanog maslaca
75 g kikiriki putera
sadržaj 2 štapića vanile
175 g smeđeg šećera
1 jaje
300 g brašna
kašičica praška za pecivo
75 g čokoladnih mrvica
po 150 g seckanog i neslanog kikirikija i oraha
100 g čokolade za kuvanje
Priprema
1. Umutiti maslac i kikiriki puter. Dodati vanilu i šećer, pa mutiti dok se šećer ne rastvori. Dodati jaje, brašno i prašak za pecivo. Umutiti i dodati čokoladne mrvice, kikiriki i orahe.
2. Zagrejati rernu na 170 stepeni. Kašičicom vaditi kolačiće u obliku gomilica i stavljati na pleh sa pek i papirom. Pritisnuti drugom kašikom da se poravnaju i peći 12–14 minuta. Ohlađeene kolačiće umočiti u rastopljenu čokoladu ili ih preliti čokoladom.
Nema komentara:
Objavi komentar