Tijesto :
120gr brasna
1 kašičica praska za pecivo
2 kašike kakao praha
160gr secera
60gr kokosa
125gr maslaca(otopiti)
malo vanilija extrakta
1jaje
Čokoladna glazura :
1 zlica limunovog soka
160 gr dema od marelice
100gr cokolade
3 zlice vrhnja
ako zelis,30gr maslaca
Priprema :
Pripremiti posudu za pečenje ( lim: 28x18cm), zagrijati rernu.
U zdjelu prosijati brasno,kakao i prasak za pecivo,pa dodati secer,kokos i otopljen maslac,vaniliju i jaje.
Rucno izmijesati smjesu,pa je sipati u pripremljen lim.
Staviti peci na 180c oko20minuta.Peceno ostavi u limu da se ohladi.
Džem i limun stavi da zakuhaju,brzo ih izmijesati pa sipati preko kolaca,te pustiti da se ohladi.
Istopiti maslac u maloj serpici,skloniti u str. pa dodati cokoladu i vrhnje. Mijesati da se poveze,pa preliti preko kolaca.
Ohlađeni kolac izrezati,ukrasiti po zelji i servirati uz kafu ili caj.Držati ga na sobnoj temperaturi, jer se u frižideru previše stisne i bude tvrd.Dobar tek :
Nema komentara:
Objavi komentar