POCETNA STRANICA

nedjelja

Lamington Roll



Sastojci


Biskvit/Rolad

3 kom jaja
100 gr secera
100 gr self raising brasna (brasno s p.p.)
1 zlica gustina
Punjenje
90 gr dzema od malina
250 ml slatkog vrhnja
1 zlica secera u prahu
Glazura
150 ml slatkog vrhnja
150 gr tamne cokolade
pola zlicice putra


Priprema

Težina:
Jednostavno

1

Zagrijte pecnicu na 190-200 stupnjeva C...

Tepsijicu velicine 25x30 cm oblozite pekacim papirom...

Jaja izvadite iz frizidera 20-30 minuta prije nego pocnete raditi kolac.

Prosijte brasno i gustin barem 2-3 puta...
2

Jaja i secer miksati oko 5-7 minuta ili toliko dugo dok se sav secer otopi i smjesa bude blijedo zuckaste boje...

Pjenasto umucenim jajima dodajte prosijano brasno s gustinom, ne sve odjednom - dodajte trecinu brasna te lagano metalno zlicom mijesajte. Dodajte drugi pa trecio dio brasna.

Lagano sjedinite smjesu i prespite u oblozen kalup/tepsijicu.

Poravnajte smjesu ako je potrebno i stavite peci 10 minuta (meni je trebalo tocno 10 minuta).
3 Lamington Roll /slika/2165167/

Gornji dio pecene kore stavite na pekaci papir posut kokosovim brasnom, lagano skinite papir na kojem se kora pekla... Koru cvrsto umotajte u roladu skupa s papirom i krpom te ostavite hladiti.
4

Ohladjenu koru namazite pekmezom, potom ulupanim slatkim vrhnjem i ponovno urolajte.

Namazite cokoladnom glazurom i pospite kokosovim brasnom... Ostavite da se cokolade malo stegne prije nego nestrpljivo pocnete rezati snitice :)

coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar

Ads Inside Post

Subscribe