POCETNA STRANICA

utorak

Ljesnjak Praline




Sastojci

300g cokolade

Punjenje
2 kasike nutelle
50g istopljene cokolade
2-3 kasike ljesnjak mase ili
3 kaskike przenih mljevenih ljesnjaka


Priprema


Istopiti cokoladu.Istresti istopljenu cokoladu na pleh ,lim ili mramornu plocu i prebacivati nozem sa jedne strane na drugu dok god se cokolada neohladi i nepostane gusta tj. ohladjena i dok se nepocne stvrdnjavati. Otopiti cokoladu ponovo.
2.Kistom premazati po kalupicu da nebi bilo zraka u cokoladi kad se naspe. Nasuti cokolade u svaki odjeljak i razlijevati je po kalupicima prevrtnuti je na resetku i ostaviti na hladno mjesto da se stvrdne(ne u frizider).
3.Umedju vremenu istopiti cokoladu za filovanje umjesati u nju nutellu i ljesnjak masu ili mljevene ljesnjake.
4.Plasticnu vrecicu za zamrzavanje napuniti kremom i zavezati. Prevrnuti kalupice ,vrecici odrezati vrh i puniti sa kremom u cokoladne kalupe.Preostalom cokoladom posuti preko punjenja i nozom fino poravnati tj. uklonuti visak cokolade… Ostaviti u frizider na pae minuta i istresti cokoladice iz kalupa..Drzati na hladnom mjestu ili u frizideru.


http://www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar

Ads Inside Post

Subscribe