subota
NAJDRAŽA ČOKOLADNA TORTA
Sastojci:
Testo:
-6 jaja
-6 kašika šećera
-2 kašike ulja
-3 kašike vode
-2 kašike čokolade u prahu
-6 kašika hlebnih mrvica
Fil:
-2 jaja
-150 g šećera u prahu
-50 g čokolade
-150 g maslaca
-200 ml slatke pavlake
Priprema:
Umutiti belanca u čvrstu penu, dodati šećer i sve zajedno dobro umutiti mikserom.
Dodati žumanca, ulje i vodu i sve mutiti na najslabiju brzinu.
Dodati čokoladu u prahu i mrvice i lagano umutiti da se sve sjedini.
Pleh veličine 25 x 30 cm obložiti pek papirom, usuti smesu i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni .
Torta je pečena kada se lagano odvoji od bočnih ivica pleha.
Izručiti tortu i ostaviti je da se dobro ohladi.
Preseći je celom dužinom na dva jednaka dela a onda svaki još kroz sredinu raseći da dobijete 4 jednaka dela.
Na pari skuvati jaja sa šećerom do potrebne gustine.
Skloniti sa ringle, dodati čokoladu i ostaviti ga da se prohladi.
Na kraju dodati penasto umućen maslac .
Posebno umutiti pavlaku u čvrst šlag i sve dodati u fil.
Lagano promešati da se sjedini i filovati kore.
Tortu filom premazati sa svih strana i ukrasiti po želji.
Tortu napraviti dan ranije
www.coolinarika.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar