POCETNA STRANICA

subota

NAJDRAŽA ČOKOLADNA TORTA



Sastojci:

Testo:

-6 jaja
-6 kašika šećera
-2 kašike ulja
-3 kašike vode
-2 kašike čokolade u prahu
-6 kašika hlebnih mrvica

Fil:

-2 jaja
-150 g šećera u prahu
-50 g čokolade
-150 g maslaca
-200 ml slatke pavlake


Priprema:

Umutiti belanca u čvrstu penu, dodati šećer i sve zajedno dobro umutiti mikserom.

Dodati žumanca, ulje i vodu i sve mutiti na najslabiju brzinu.

Dodati čokoladu u prahu i mrvice i lagano umutiti da se sve sjedini.

Pleh veličine 25 x 30 cm obložiti pek papirom, usuti smesu i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni .

Torta je pečena kada se lagano odvoji od bočnih ivica pleha.

Izručiti tortu i ostaviti je da se dobro ohladi.

Preseći je celom dužinom na dva jednaka dela a onda svaki još kroz sredinu raseći da dobijete 4 jednaka dela.

Na pari skuvati jaja sa šećerom do potrebne gustine.

Skloniti sa ringle, dodati čokoladu i ostaviti ga da se prohladi.

Na kraju dodati penasto umućen maslac .

Posebno umutiti pavlaku u čvrst šlag i sve dodati u fil.

Lagano promešati da se sjedini i filovati kore.

Tortu filom premazati sa svih strana i ukrasiti po želji.

Tortu napraviti dan ranije


 www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar

Ads Inside Post

Subscribe